Nemesis TATTOO Badacsony

Tattoo, Piercing, Airbrush


A Tetoválás Története
A tetoválás történelme egészen az őskorig nyúlik vissza. Már az időszámításunk előtti 3300-as évekből származó leleteken is felfedezték tetoválások nyomát. Az ábrák többnyire a végtagokon találhatók, a használt festék pedig szén alapú.

Az ókori Kínában már elterjedt volt a tetoválás, erre több korabeli szövegemlék is utal. Gyakoriak voltak az egész testet borító ábrák.

Egyiptomban és Indiában a máig is népszerű mehndi, a henna (a Lawsonia Inermis növény leveleit apróra törik, majd gyógynövényeket, egyes esetekben különböző fémeket adnak hozzá) bőrfelületre történő felvitele volt ismert és elfogadott. Ezeket kezdetben gyógyhatásuk miatt , később azonban a minták bonyolultabbá válásával már kozmetikai és dekorációs célokra is használták.


A különböző szigeteken élő természeti népeknél is megfigyelhető a tetoválás hagyománya. A test különböző átalakítása szorosan összefügg hitvilágukkal, gyakran varázserőt tulajdonítottak a motívumoknak. A misztikum mellett harci ábrákkal is találkozunk. A kalinga és az ifugao törzs tagjai például akkor kaptak tetoválást, ha egy ellenséges törzs harcosának fejét vették. Spanyol hódítok által készített feljegyzésekből ismerünk törzseket, melyek tagjainak teljes testét tetoválások borították. A tetoválás kultúrája Polinéziából jutott el Új-Zélandra, ahonnan a híres arctetoválás, a moko is származik. A maori harcosok körében az arctetoválás elmondja élete történetét, valamint rangjáról is beszámol. A nők körében inkább a szépség megőrzése volt a tetoválás funkciója. A "tattoo" szó is a polinéz "tatau" szóból származik. A hódítások korában ezekről a szigetekről visszatérő felfedezők hozták be Európába a kezdetben nem igazán népszerű szokást.
Kezdetben jórészt csak részeg matrózok és a bányászok tetováltatták magukat. Ezeket a műveket a szigeteken élő népek technikájához hasonló módon készítették egészen a változás évéig: 1890-ben egy amerikai tetováló, Samuel O'Reilly feltalálta a tetováló gépet, melyhez az alapötletet Edison elektromos tolla adta. Gombamód elszaporodtak a tetováló szalonok és a társadalom minden csoportja számára elérhetővé vált. Fokozatosan eltűntek azok a sztereotípiák, miszerint csak a börtönviseltek és a gyilkosok vannak így megjelölve. Napjainkban már a világ minden részén találhatunk professzionális munkát végző tetováló művészeket.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 11
Heti: 7
Havi: 163
Össz.: 95 330

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Tetoválás Története/Tattoo History
Nemesis TATTOO Badacsony - © 2008 - 2018 - nemesistattoo.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »